Wi-Fi is een draadloze netwerktechnologie waarmee computers en mobiele apparaten zoals smartphones en andere apparatuur (printers en videocamera’s) kunnen communiceren met internet. Het stelt deze apparaten in staat om informatie met elkaar uit te wisselen, waardoor een netwerk ontstaat.

Tegenwoordig wordt elke modem geleverd met wifi. Op de deze modem staat dan ook een unieke code die je moet ingeven wil je toegang hebben tot het netwerk.
Wifi is handig. Maar als je computer/laptop op een vaste plaats staat, dan kun je hem het best verbinden met een kabel. Dit geeft nog altijd het beste resultaat.

Wifi volgens Wikipedia

Wifi versterkers
Soms is het signaal van je modem te zwak om bereik te hebben in je hele huis en/of tuin. Je kan dan een wifi versterker plaatsen.

Wifi mopje
Een man zet zich op het terras van een café en zet zijn laptop aan. Hij doet teken naar de ober en vraagt hem de wifi code van het café. De ober zegt hem: “u moet eerst iets drinken”. De man gaat akkoord en bestelt een drankje. Wanneer de ober terug komt met het drankje vraagt de man nogmaals: “mag ik dan nu de wifi code?” “Natuurlijk” zegt de ober. “De code is: u moet eerst iets drinken” 🙂

 15 Oplossingen voor je wifi problemen

Waarom wifi soms niet meer werkt

Handige tips om je wifi te verbeteren

 

Wat is een draagbare Wi-Fi-hotspot?
Een draagbare Wi-Fi-hotspot is een mobiele hotspot die wordt verkregen via een gsm provider. Je smartphone kan fungeren als hotspot. Maar er bestaan ook apparaten die je hiervoor kan aanschaffen. Het is een klein apparaatje dat zendmasten gebruikt die snelle 3G- of 4G-breedbandsignalen uitzenden. Je iPads en laptops, kunnen vervolgens draadloos verbinding maken met het apparaat, dat op zijn beurt naadloos verbinding maakt met internet, waar u ook reist. Tenminste als je een 4G verbinding hebt. Net als bij een mobiele telefoon zijn de maandelijkse kosten van de draagbare hotspot gebaseerd op het datagebruiksplan dat u selecteert. Een draagbare Wi-Fi-hotspot is een betrouwbaardere manier om toegang te krijgen tot internet dan zoeken naar statische openbare Wi-Fi-hotspots.

Wifi is niet schadelijk voor je gezondheid

Waar plaats je het best je wifi toestel?

Je wifi ontvangst verbeteren volgens de consumentenbond.