Container woningen

Containers komen in verschillende maten. De meest voorkomende zijn de 20 feet (6 meter) en de 40 feet (12 meter) Een containerwoning bouwen is misschien wel de goedkoopste manier om snel een huis te bouwen. Je laat een betonnen plateau gieten en plaatst er je containers op.Voor een huis van 120 vierkante meter heb je slechts 4 containers nodig. 1 container kost ongeveer 1.300 Euro. Dat komt dus op 5.200 Euro en je hebt een grote ruimte zonder deuren en ramen. 

 

Homyfi
De buitenkant van zo’n container ziet er niet altijd even aantrekkelijk uit. Toch kun je er een echt design paradijs van maken.

Livios
Met de zelfdragende staalstructuren van containers maak je zwevende delen, uitstekende elementen en andere coole dingen. Voor hetzelfde geld dat je aan een standaard dertien-in-een-dozijn woning besteedt, bouw je zo iets origineels en unieks.

Vlaams Parlement
Vraag & uitleg over de mogelijkheid om containerwoningen te plaatsen. Verslag van de commissievergadering.

Hoe is het om in een containerwoning te wonen?

Zelf een containerwoning bouwen.
(10 afleveringen)
The modern home project

Logic – Immo
In België heeft elke gemeente haar eigen stedenbouwkundige en verkavelingsvoorschriften. Elke vorm van (modulair) wonen vereist bijgevolg een omgevingsvergunning, zelfs als de bebouwde oppervlakte kleiner is dan 40 m² (met uitzondering van houten constructies, zoals een tuinhuis).
Wat zegt de wet nog meer…

Zimmo
Voor we massaal in containers gaan wonen even een reality check, met andere woorden: wat kan en wat mag?

A Happy Life
Interessant artikel over het bouwen van containerwoningen in België

Aan de hand van deze fotomontage krijg je een goed idee hoe ze een simpele containerwoning bouwen.

In deze video van 15 minuten krijg je de meest ongelooflijke containerwoningen te zien. Als je er ooit zelf eentje wil bouwen, hier doe je zeker inspiratie op.