Advocaat

Hopelijk hebben we ze zo weinig mogelijk nodig!
Indien dit wel het geval is dan ga je hier alvast voldoende informatie vinden. 

Advocaat volgens Wikipedia

Bekende advocaten volgens Wikipedia

Advocaat.be
De Orde van Vlaamse Balies (OVB) vertegenwoordigt alle, zijnde meer dan 10.800, Vlaamse advocaten en behartigt als beroepsorganisatie de belangen van de advocatuur in haar contacten met de overheden
Goede website waar je advocaten kan opzoeken nabij je woonplaats

No cure – No pay
In vele landen past men dit toe maar in België is dit niet toegelaten. Het overeenkomen van een betalingsmethode op no cure no pay basis is bij ons verboden in de advocatuur. Vanaf 2014 experimenteert men met het deels opheffen van dit verbod. 

Pro deo advocaat
Een pro deo advocaat wordt (gedeeltelijk) door de overheid betaald. Voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft is het advies en de begeleiding door een advocaat volledig gratis of gedeeltelijk betaalbaar. Een pro deo advocaat is aangesloten bij een Bureau voor Juridische Bijstand.

Hoeveel mag je maximum verdienen om recht te hebben op een pro deo advocaat?

Belgium.be
Informatie van de overheid over advocaten

Hoeveel verdiend een advocaat? 
Een advocaat in loondienst verdiend tussen 5 & 6.000 Euro bruto per maand. Zelfstandige advocaten rekenen soms tot 150 Euro per uur. Dit kan al snel oplopen tot 25.000 Euro bruto per maand.

Rechtsplegingsvergoeding
Sinds 1 januari 2008 is er een nieuwe wet die zegt dat de winnende partij een bedrag kan krijgen van de verliezende partij om de kosten van de advocaat te krijgen. Het gaat hier om de erelonen en onkosten van de advocaat en níet de gerechtskosten.

Hoe word je advocaat?

Starten als advocaat. Wat zijn de mogelijkheden?