Vegetarisch eten is een keuze. Sommige mensen eten geen vlees meer vanwege het dierenleed, anderen dan weer omdat ze geen vlees lusten en het zelfs vies vinden. Veganisme is het totaal afkeuren van voedsel afkomstig van dieren. Zoals eieren en kaas. Flexitariërs zijn dan weer mensen die nog wel vlees eten maar af en toe enkele dagen inlassen waarin ze vegetarisch eten.

Vegetarisme volgens Wikipedia

Veganisme volgens Wikipedia

Flexitarisme volgens Wikipedia

Gezond Eten
Meer en meer mensen eten vegetarisch: om gezondheidsredenen, uit zorg voor het milieu of dierenwelzijn, om te vermageren, … Wil je gezond vegetarisch eten? Vervang dan verstandig vlees en vis door plantaardige vervangproducten (noten, peulvruchten, sojagebaseerde producten zoals tofu, …). Combineer ze onderling of met melkproducten of eieren. Eet ook genoeg ijzerrijke producten zoals volle granen, peulvruchten, zaden, donkergroene bladgroenten, … Raadpleeg zeker de website van Gezond Eten.

VTM Vegetarische recepten
Ons ecologisch bewustzijn groeit alsmaar, en terecht! De impact van vlees eten is niet te onderschatten. Daarom is het initiatief ‘Donderdag Veggiedag’ opgestart: moest elke Belg wekelijks minstens één dag zonder vlees inlassen, zou dat al een heus verschil uitmaken. Tot zover de morele insteek, want wat nog veel interessanter is, is dat vegetarisch eten verrassend lekker en heerlijk gezond kan zijn. Met uitstekende recepten en filmpjes.

Gezond vegetarisch eten
Wil je vegetarisch eten, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Of ben je bang voor de lege plek op je bord? We helpen je graag op weg met dit voorbeeld weekmenu. Dit menu richt zich vooral op de avondmaaltijd en dan met name de eiwitbron (dat wat het vlees “vervangt”), maar we geven ook tips voor de andere maaltijden.
Wil je  gelijk de vega uitdaging aangaan, laat je dan 30 dagen lang inspireren en meld je aan voor deze gratis 30 Dagen LekkerVega (geschikt voor vleeseters, flexitariërs en vegetariërs).

BE Vegan
Veganisme is een levenswijze waarbij men ernaar streeft om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, amusement, experimenten of eender welk ander doel te vermijden. Hoewel deze omschrijving heel beperkend klinkt, opent veganisme net een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden, producten en ideeën. Het is een levenswijze gebaseerd op respect en mededogen en basisprincipes als het recht op leven en zelfbeschikking.

Dagen Zonder Vlees.
Een actie waarbij mensen proberen 40 dagen geen vlees en vis te eten. Bij Libelle zetten je alvast op weg met 3 tips om meer vegetarisch te eten en 40 verrassende veggierecepten om mee aan de slag te gaan.

Natuur & milieu – Wanneer ben je een flexitariër?
Vegetariër, veganist, pescetariër, klimatariër. Allemaal namen om aan te geven dat je minder of zelfs helemaal geen dierlijke producten eet. Voor het milieu, dierenwelzijn, je gezondheid of omdat je gevarieerd eet. Stuk voor stuk goede redenen om een dag of meer geen vlees of vis te eten

Wat zou er gebeuren als iedereen vegetarisch gaat eten?

Waarom vind je vegetariërs zo irritant?

Het verschil tussen vegetariërs en veganisten