Kippen

Kippen houden is heerlijk, maar maak niet de klassieke fout: enthousiast thuiskomen met enkele kippen zonder dat je een ren of hok hebt voorzien. Bepaal vooraf waarom je kippen wil: voor de eitjes of het vlees, of gewoon omdat je graag dieren ziet. Heb je kinderen? Heb je een grote of een kleine tuin? Ook dat bepaalt welke kip het best bij jou past. En mag je zomaar overal kippen houden? Op de website van Velt staat veel nuttige informatie.

Kippen volgens Wikipedia 

Bezoek ook onze eieren pagina met leuke weetjes en recepten.

Het Kippenhuis
Kippen houden is leuk maar brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Het gaat om levende dieren en daar wil je goed voor zorgen. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben over huisvesting, inrichting en voeding van je nieuwe kippen. Hier vind je alles voor een goede start.

Tuinadvies
Aan heel wat tuinbezitters die vroeger nooit kippen of ander pluimvee hielden, wordt vandaag door de gemeente of intercommunale het voorstel gedaan om deze interessante dieren te houden als afvalverwerkers. Een schitterend idee, op voorwaarde dat aan een bepaald aantal minimum eisen wordt voldaan en dat beide partijen, jij en je kippen, er zich goed bij voelen. 

Kippen voor dummies
Denk je ook na over de aanschaf van een paar kippen? Leer dan van de ervaringen van redacteur Angela. Ook zij koesterde de Landleven-droom om iedere ochtend eitjes te rapen uit eigen kippenhok. Om beveerde kippenkontjes door het gras te zien scharrelen. Hier vind je haar tips.

Wie kent er Calimero nog? Dit is de 1ste aflevering!

Vleugels knippen
Hoe moet je de vleugels van je kip knippen? In dit filmpje staat het eenvoudig uitgelegd.

Kippen en de vos
De vos is allicht één van de meest besproken roofdieren. Het is een opportunist in zijn voedselkeuze, een alleseter die bij gelegenheid ook onze lievelingsdieren op het menu heeft staan. Hij laat geen kans onbenut om een kip of eend mee te pikken wanneer de gelegenheid zich voordoet. Hoe bescherm je het best je kippen? 

Kippen en ziektes
Kippen kunnen allerlei ziektes, aandoeningen en plagen oplopen. Het kan soms erg lastig zijn om te zien of een kip ziek is. Kippen die ziek zijn, proberen altijd nog op een normale manier door te leven. Het is voor de kippenhouder dus zaak om goed te letten op afwijkingen.
Op deze website staat alle info die je nodig hebt.

Deze man weet hoe hij met kippen moet praten. Hilarisch 🙂