Mondmaskers

De laatste maanden is het mondmasker niet meer weg te denken in onze dagdagelijkse bezigheden. Sinds kort zijn we verplicht om in openbare plaatsen een mondmaskers te dragen, en dit zorgt voor de nodige controversie. Helpt het mondmasker tegen Covid-19? En waarom werd het dan niet eerder verplicht. Geeft het geen vals gevoel van veiligheid en worden we daarom wat meer nonchalant? De meningen zijn verdeeld.

Helpt het gewone mondmasker tegen virussen? We verzamelden alvast de nodige informatie. Aan u om te oordelen.. 

Mondmaskers volgens Wikipedia

Gezondheid & Wetenschap
Welk masker moet ik dragen? Hoe kan ik het desinfecteren? Hoe draag ik het juist? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen krijg je van Marc Van Ranst in dit filmpje. Let vooral op zijn veranderende truitjes, die man heeft een hele collectie 🙂

Besmetting Covid-19 via de ogen
Er zijn heel wat websites die spreken van de overdracht van het virus via de ogen. Vermits kleine druppeltjes in de lucht blijven hangen, moeten we dan binnenkort ook een veiligheidsbril dragen? 
Bronnen:
UZ Antwerpen
Info Coronavirus

 

De federale mondmaskers: een vergelijking tussen het VRT-journaal en VTM nieuws van 8 juni 2020.

Op 2 april zei Mark Van Ranst dat het helemaal niet nodig was om een mondmasker te dragen.Voornaamste reden was omdat we er niet genoeg hadden.

Maak je eigen custom mondmasker met het stappenplan van Delphine, ontwerpster van juwelen van gerecycleerd materiaal. Een eenvoudige en leuke tutorial voor heel het gezin!

Sinds 1 juli zijn we verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Maar werken mondkapjes echt tegen het verspreiden van corona? In het begin van januari zei iedereen, ook Hugo ‘Kim-Un’ de Jonge en het Rode Kruis, dat mondkapjes helemaal niet werken. Waarom dragen we ze dan nog?

Met een mondmasker op kan men niet zien wat je zegt. De Ideale Wereld maakte gretig gebruik om een collega even wat anders te laten zeggen 🙂