Robinson Crusoe, ook wel bekend als het Juan Fernández-eiland, de thuisbasis van de Schotse zeeman Alexander Selkirk, de avonturier die door Daniel Defoe is vereeuwigd als Robinson Crusoe. Selkirk werd op het eiland gedumpt en leefde vier jaar alleen voordat hij werd gered. Het is dit verhaal dat Daniel Delfoe begeesterde om het boek Robinson Crusoe te schrijven. Er zouden 800 vaten vol met goud en juwelen verborgen zijn op het kleine, rotsachtige eiland in de Stille Oceaan. De Nederlands – Amerikaanse zakenman en schatzoeker Bernard Keizer is er al zijn heel leven naar op zoek. Hij investeerde al miljoenen dollars om de juiste locatie te vinden.
In september 2019 werd bekend werd gemaakt dat de autoriteiten van Chili hem toestemming hadden gegeven om in een deel van een het nationale park met zware machines te graven.  Als dat lukt zal eindelijk het 300 jaar oude mysterie rond de de rijkdom van de Spaanse zeeman Juan Esteban Ubilla worden opgelost.
Robinson Crusoe Island volgens Wikipedia 

Door de ruchtbaarheid in de media leidde dit tot speculatie over de inhoud van wat wordt beschouwd als een van de grote verloren schatten van de Spaanse plundering van Zuid-Amerika. Chileense kranten stonden vol met berichten dat de schat onder meer 10 pauselijke ringen en originele gouden beelden uit het Inca-rijk bevat.

De schat is vermoedelijk 15 meter diep begraven. Eeuwenlang hebben schatzoekers het eiland afgezocht op zoek naar buit die daar naar verluidt in 1715 werd begraven door de Spaanse zeeman Juan Esteban Ubilla y Echeverria. Er werd al verschillende keren gezegd dat de schat gevonden was, telkens was het niet waar. De meest recente aankondiging verdient echter meer geloof vanwege de apparatuur die de schatzoekers gebruikten: een minirobot die 50 meter diep in de aarde kan scannen. De robot, genaamd “Arturito”, is uitgevonden door Chilenen

Volgens historisch documenten verzamelde Ubilla de schat – naar verluidt $ 10 miljard waard – tijdens zijn reizen langs de kust van Zuid-Amerika in het begin van de 18e eeuw. Hij begroef zijn buit op de afgelegen Juan Fernández-eilanden toen zijn schip in 1714 werd onderschept door de Britse marine-admiraal Lord Anson.

Volgens geruchten bevat de schat originele gouden beelden uit Peru, waaronder een ketting van de vrouw van de laatste Inca-keizer, Atahualpa, en 800 vaten met gouden en zilveren munten.

We hebben enkel filmpjes in het Spaans gevonden. Maar dit zal wel veranderen eenmaal hij de schat gevonden heeft. Dit filmpje dateert van januari 2020