Lekker van bij ons
Radijzen behoren tot de koolgewassen en zijn verwant aan mosterdplanten. Dat is met hun pittige smaak niet verwonderlijk. Er zijn verschillende soorten radijzen verkrijgbaar. Ze variëren in kleur van helderrood, rood-wit tot roze en geheel wit. Er zijn zelfs paarse en zwarte radijzen, maar die zal je bij ons niet gauw vinden. De vorm kan zowel rond als langwerpig zijn, maar er is nauwelijks verschil in smaak.
Tuinadvies
De schil van de radijs is normaliter een variatie op rood met schakeringen van wit. De scherpe smaak van de radijs kan gemilderd worden door het schillen van de radijs, al verliest de bolle groente hierdoor aan karakter en ‘look’. Radijs wordt rauw gegeten en liefst zo knapperig mogelijk
Velt
Radijs behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is een koolgewas. Het is een eenjarige plant, vormt een rozet van samengestelde en langs de nerven behaarde bladeren en heeft een wortel en een bloeiende stengel van 60 tot 80 centimeter hoog.