Radijzen
De meeste radijsjes hebben een peperige smaak, hoewel sommige misschien zoet zijn. Lichtere variëteiten zoals de witte radijs hebben een mildere smaak. Radijzen worden overdreven scherp als ze te lang in de grond blijven of niet meteen worden gegeten. Ze worden rimpelig en rubberachtig als je ze te lang laat liggen. Kleinere radijsjes hebben meestal de beste smaak en textuur.
Gooi het blad van de radijsjes niet weg. Ze zijn zeer smaakvol in salades of gebakken in een beetje olijfolie en knoflook. Je kunt ze ook mengen met andere groenten en je kan er lekkere soep van maken.

Radijsjes volgens Wikipedia

Lekker van bij ons
Radijzen behoren tot de koolgewassen en zijn verwant aan mosterdplanten. Dat is met hun pittige smaak niet verwonderlijk. Er zijn verschillende soorten radijzen verkrijgbaar. Ze variëren in kleur van helderrood, rood-wit tot roze en geheel wit. Er zijn zelfs paarse en zwarte radijzen, maar die zal je bij ons niet gauw vinden. De vorm kan zowel rond als langwerpig zijn, maar er is nauwelijks verschil in smaak.

Tuinadvies
De schil van de radijs is normaliter een variatie op rood met schakeringen van wit. De scherpe smaak van de radijs kan gemilderd worden door het schillen van de radijs, al verliest de bolle groente hierdoor aan karakter en ‘look’. Radijs wordt rauw gegeten en liefst zo knapperig mogelijk

Velt
Radijs behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is een koolgewas. Het is een eenjarige plant, vormt een rozet van samengestelde en langs de nerven behaarde bladeren en heeft een wortel en een bloeiende stengel van 60 tot 80 centimeter hoog.

Hoe men radijsjes zaait en oogst op grote schaal

Over de geneeskrachtige werking van radijsjes

Een lekker voorgerechtje met radijsjes & appel

Roosjes maken van radijsjes

Radijsjes in het zuur maken

Radijsjes zelf zaaien