Gasparillo Eiland
Ligt aan de westkust van Florida en telt talloze eilandjes waar beruchte piraten uit die tijd hun goud gingen begraven. Het eiland is vernoemd naar een van de beruchtste piraten Jose Gaspar, of Gasparilla, leefde vermoedelijk in het midden van de 18e eeuw en zwierf langs de kustlijn van Florida tijdens de late 18e en vroege 19e eeuw. Gasparilla Island was zijn hoofdkwartier en zijn bemanning woonde op nabijgelegen eilanden zoals Cayo Pelau. Gaspar huisvestte zijn slavinnen op het nabijgelegen eiland Captiva. Hij en zijn piraten leidden naar verluidt een behoorlijk vrolijk leven, tot op een dag in december 1821.

Gasparillo Island volgens Wikipedia

Jose Gaspar was een beruchte piraat die op jonge leeftijd van Spanje naar de Westkust van Florida zeilde. Zijn bijnaam was Gasparilla. Zijn methoden waren bruut en bloederig.Hij koos al een goede plek in Charlotte Harbor en begon zijn piratenkoninkrijk op te bouwen. Zijn hoofdkwartier was in Boca Grande, dit staat nu bekend als Gasparilla Island. In de jaren dat hij piraat was verzamelde hij een fortuin van naar schatting $ 30.000.000. Er wordt gezegd dat hij en zijn broer al hun geld hebben begraven op de eilanden in en rond Charlotte Harbor. In totaal begroef hij 13 vaten en kisten met goud in de buurt van zijn hoofdkwartier. Zijn mannen, die met meer dan honderd waren, begroeven ook hun kleinere buit op deze eilanden.
Alles ging prima voor Gasparilla tot het jaar 1822. De Amerikaanse regering besloot toen in actie te komen en stuurde een marine-squadron om zijn carrière te beëindigen. De marine had het gerucht laten verspreidden dat er een koopvaardijschip zou aankomen met een immens fortuin aan boord. Op een dag bereidde Gasparilla zich voor om dat koopvaardijschip aan te vallen, maar tot zijn verbazing bleek het een Amerikaans oorlogsschip te zijn. Toen hij eindelijk besefte dat het een oorlogsschip ging, was het te laat. De beruchte piraat pleegde vervolgens zelfmoord door een zware ketting om hem heen te wikkelen en over de rand te springen. Zijn schip volgde hem spoedig naar de diepten. zijn schip bevatte $ 1.000.000 aan schatten en het zou vandaag nog op de gezopnken locatie moeten liggen. Charlotte Harbor is een ideale plek om op schatten te gaan jagen. Het is omgeven door talloze eilandjes waar vermoedelijk nog veel in de grond begraven ligt.

Er zijn echter weinig bewijzen te vinden of Jose Gaspar echt bestaan heeft.Vaak zijn legendes ontstaan door handige zakenlui die mensen willen lokken naar hun streek. Er zijn momenteel beroeps schattenjagers op zoek naar deze beruchte schat.En wie weet vinden ze wel iets anders dat er begraven ligt. De westkust van Florida heeft niet voor niets de bijnaam ‘The Treasure Coast’!

Heeft Jose Gaspar wel echt bestaan?

Misschien is het wel een legende. Maar ze houden er wel een leuk feest over elk jaar. Gasparilla Pirate Festival.