Galveston Island
De eerste bewoners in de geschiedenis van Galveston waren de Karankawa-indianen in de 16e eeuw. De eerste bekende bezoeker van Galveston was Cabeza de Vaca, de Spaanse ontdekkingsreiziger, die daar in 1528 voet aan land zette. De eerste Europese kolonist was de Franse piraat Jean Lafitte. Lafitte bouwde in 1817 een kleine gemeenschap, Campeche, op het eiland Galveston en gebruikte het tien jaar lang als uitvalsbasis om de Spaanse koopvaardijschepen die de Golf aandeden te plunderen. Er gaan nog steeds geruchten dat zijn schatten ergens op het eiland zijn begraven.

Galveston Island volgens Wikipedia

Jean & Pierre Lafitte waren 2 broers die in het begin van de 19e eeuw in de Golf van Mexico woonde Ze werden geboren in Baskisch-Frankrijk en emigreerden op jonge leeftijd naar Amerika.

In 1805 hadden ze een magazijn in New Orleans dat dienst deed om hun smokkelwaar op te bergen.In eerste instantie waren ze gewone smokkelaars. Toen de regering van de Verenigde Staten de embargo wet van 1807 goedkeurde, verhuisden ze naar een eiland in Barataria Bay (Louisiana) Vandaar konden ze hun smokkelwaar beter verdelen en ze begonnen zich te verdiepen in de piraterij.
In 1810 hadden ze een kleine vloot maar daar kwam spoedig een einde aan. Ze werden gevangen genomen maar konden hun vrijheid terug kopen als ze generaal Andrew Jackson konden helpen om New Orleans te verdedigen tegen de Britten in de laatste slag van de oorlog van 1812.
Beide broers werden uiteindelijk spionnen voor de Spanjaarden tijdens de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog en ze verhuisden allebei naar Galveston Island, Texas, waar ze een piratenkolonie creëerden die ze “Campeche” noemden.
Rond 1817 vertrokken Jean Lafitte en zijn broer naar Galveston (Texas) hun huis. Op het eiland Campeche stonden Lafitte en zijn piraten erom bekend een groot aantal koopvaardijschepen in de Golf van Mexico te plunderen en het is de plaats waar velen denken dat hij een grote schat heeft achtergelaten. Jean Lafitte zette alleen zijn piraterij verder door koopvaardijschepen rond de havens van Midden-Amerika aan te vallen. Toen hij op een dag probeerde om Spaanse schepen te aan te vallen kwam hij om het leven.

Na de dood van Jean Lafitte verspreidden talloze verhalen over lang verloren gegane schatten die door Lafitte en zijn piraten werden begraven langs de kusten van Texas en Louisiana. Volgens een slaaf uit die tijd werden zowel de Mermentau-rivier als de Calcasieu-rivier op grote schaal gebruikt door de Lafitte’s en werden er verschillende kisten begraven in het gebied. Er zijn ook verschillende verhalen over een grote schat waarvan wordt gezegd dat deze ergens aan de oevers van de Sabine-rivier begraven ligt. Andere verhalen vertellen dan weer dat het merendeel van hun schatten op Galveston begraven ligt.

De gebroeders Lafitte hadden een fortuin vergaard en na hun dood werd daar niets van terug gevonden. Ze namen hun geheim mee in het graf.

Mensen van de Jean Lafitte society praten over zijn schatten

Het levensverhaal van Jean Lafitte